Burgundin viinihistoria

Burgundy on alue Itä-Ranskassa, jossa asuu joitakin maailman kuuluisimmista viinitarhoista.

Burgundin historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, jolloin viini valmistettiin ensimmäisen kerran. Roomalaiset olivat ryhmä, joka auttoi muokkaamaan Burgundin kulttuuria ja taloutta istuttamalla rypäleitä viinintuotantoa varten.

Burgundin viinintuotannon historia

Burgundin viinintuotannon historia on pitkä ja rakenteeltaan rikas, ja se juontaa juurensa 4. vuosisadalle jKr. Alueella on pitkät ja ylpeät viininviljelyperinteet, ja Burgundiassa tuotetut viinit ovat maailman halutuimpia.

Ensimmäinen maininta Burgundin viinistä juontaa juurensa 4. vuosisadalta jKr., jolloin roomalainen kirjailija Palladius kirjoitti alueen viinistä. Seuraavina vuosisatoina Burgundy tuli tunnetuksi korkealaatuisista viineistään, joille oli kysyntää kaikkialla Euroopassa.

Burgundin viinintuotannon moderni historia alkoi 1800-luvulla, jolloin alueella tapahtui useita merkittäviä muutoksia. Vuonna 1869 Burgundin viinialue jaettiin viiteen erilliseen nimitykseen, joilla kullakin oli oma ainutlaatuinen terroir ja luonne. Tämä auttoi luomaan keskittyneemmän ja erottuvamman Burgundin viiniteollisuuden, ja nykyään alue tunnetaan monista ikonisista viinityyleistään.

Erilaisia ​​Burgundin viinejä

Ranskan Burgundin alue tunnetaan poikkeuksellisista punaviineistään, jotka on valmistettu Pinot Noir -rypäleestä. On olemassa monia erilaisia ​​​​burgundialaisia ​​viinejä, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen makuprofiilinsa ja ominaisuutensa.

Jotkut suosituimmista Burgundin viinityypeistä ovat:

Burgundy Rouge

Kevyt de Bourgogne rouge on keskikokoinen punaviini, joka sopii erinomaisesti rennon illalliseen ja jokapäiväiseen käyttöön.

Burgundin Aligoté

Kuiva valkoviini, joka on valmistettu Aligoté-rypäleestä, Bourgogne Aligoté on virkistävä valinta nauttia kesällä.

Beaujola

Gamay-rypäleestä valmistettu vaalea punaviini, Beaujolais on täydellinen valinta rentoihin tapaamisiin ja juhliin.

Burgundy Pinot Noir

Pinot Noir -rypäleestä valmistettu täyteläinen punaviini, Bourgogne Pinot Noir on täydellinen erityistilaisuuksiin.

Ei ole väliä mitä tahansa, aina löytyy makuusi sopiva Burgundy-viini. Joten seuraavan kerran kun kaipaat lasillista punaviiniä, suuntaa lähimpään viinakauppaan ja tutustu Burgundin viinien ihmeelliseen maailmaan!

Burgundin viinien ostaminen ja varastointi

Jos haluat ostaa Burgundin viinejä, on tärkeää löytää hyvämaineinen viinikauppias, joka voi toimittaa sinulle laadukkaita viinejä. On myös tärkeää säilyttää nämä viinit oikein, sillä väärä säilytys voi pilata viinin maun ja aromin. Yleensä Burgundy-viinit tulee pitää viileinä ja tummina.

Kun olet valmis juomaan Burgundin viiniä, on tärkeää kaataa se oikeaan lasiin. Burgundin viinit tulee tarjoilla tulppaanin muotoisissa laseissa, jotka antavat viinin hengittää ja vapauttaa aromiaan. Burgundin viinien optimaalinen juomalämpötila on noin 12 astetta.